Zalmtartaar met groene appel

10 MIN
4 personen
Zalmtartaar met groene appel

Een heerlijk fris en licht voorgerechtje, deze tartaar van gerookte zalm en groene appel. De marinade met Oosterse touch geeft het een verrassende smaak.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm, grof gehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 1 el limoensap
  • ½ kl sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 2 el bieslook, fijngehakt

BEREIDING

  1. Meng de zalm met de sjalot en de appelblokjes. Besprenkel met het limoensap, de sojasaus en de olijfolie. Kruid bij met peper.
  2. Verdeel de zalmtartaar over de borden met behulp van een dresseerring. Werk af met bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 145.32 kcal
Koolhydraten 6.01 g
waarvan suikers 4.38 g
Vet 9.8 g
waarvan verzadigd 1.79 g
Proteïnen 8.2 g
Vezels 1.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin