Zeeduivelspiesjes met tapenade

15 MIN
4 personen
Zeeduivelspiesjes met tapenade

Een lekker hapje of voorgerecht zijn deze zeeduivelspiesjes gewikkeld in spek. Heerlijk met een tapenade van zongedroogde tomaten.

Ingrediënten

  • 600 g zeeduivel, in blokjes
  • 100 g spek, in fijne plakjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 150 g zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pureer de sjalot met de zongedroogde tomaten en provençaalse kruiden tot een tapenade. Kruid bij met peper en zout en zet afgedekt opzij.
  2. Kruid de blokjes zeeduivel met peper. Verpak elk stukje in een plakje spek en prik ze op spiesjes. Gril de spiesjes 5 minuten kort aan en draai ze regelmatig om.
  3. Verdeel de zeeduivelspiesjes over de borden en serveer met de tapenade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 348.88 kcal
Koolhydraten 2.94 g
waarvan suikers 0.34 g
Vet 27.38 g
waarvan verzadigd 9.29 g
Proteïnen 23.35 g
Vezels 0.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin