Gekarameliseerde paling

15 MIN
10 personen
Gekarameliseerde paling

Een prachtig en toch erg eenvoudig hapje, deze gekaramelliseerde paling, gepresenteerd in een mooie verrine. Met een Oosterse touch de ideale starter!

Ingrediënten

  • 1 paling, in stukjes
  • 1 kl azijn
  • 1 kl glutenvrije sojasaus
  • 80 g suiker
  • 1 handvol bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de stukjes paling met peper en zout.
  2. Verwarm in een pannetje de suiker met 2 eetlepels water. Laat lichtjes karameliseren. Doe er de paling bij en roerbak 3 minuten.
  3. Blus met de azijn en de sojasaus. Voeg nog een eetlepel water toe en laat op een zacht vuurtje verder garen.
  4. Verdeel de gekarameliseerde paling over de glaasjes. Werk af met een blaadje peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 49.04 kcal
Koolhydraten 8.3 g
waarvan suikers 8.02 g
Vet 1.13 g
waarvan verzadigd 0.31 g
Proteïnen 1.23 g
Vezels 0.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin