Zalmtartaar en garnalenmousse

120 MIN
10 porties
Zalmtartaar en garnalenmousse

Deze zalmtartaar en garnalenmousse vormen samen een feestelijke combinatie, perfect om samen in een glaasje of verrine te serveren.

Ingrediënten

  • 200 g zalm
  • 200 g grijze garnalen
  • 5 kl viseitjes
  • ¼ citroen, geperst
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 blaadje gelatine
  • 150 ml room
  • 100 g mascarpone
  • 1 el arachideolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week het gelatineblaadje in koud water. Breng 50 milliliter room aan de kook. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room.
  2. Meng de gelatineroom met de garnalen, de mascarpone en de tomatenpuree in een mengbeker. Pureer tot een glad mengsel.
  3. Klop de rest van de room half op. Roer dit ook onder de garnalenpuree.
  4. Verdeel de mousse over de potjes en laat 1,5 uur opstijven in de koelkast.
  5. Hak de zalm tot een fijne tartaar. Kruid bij met peper en zout. Meng het citroensap, de arachideolie en de peterselie onder de tartaar.
  6. Haal de potjes met de garnalenmousse uit de koelkast en schep hier de tartaar over. Werk af met de viseitjes en serveer koud.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 173.31 kcal
Koolhydraten 1.24 g
waarvan suikers 0.9 g
Vet 14.79 g
waarvan verzadigd 7 g
Proteïnen 9.26 g
Vezels 0.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin