Witte visfilet met ratatouille en tagliatelle

30 MIN
2 personen
Witte visfilet met ratatouille en tagliatelle

Een lekker stukje witte visfilet dat smaakt altijd. Daarbij maken we een heerlijke ratatouille en tagliatelle. Wat een zalige combinatie! Hier ga je van genieten.

Ingrediënten

  • ¾ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 g tagliatelle
  • 2 witte visfilets
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de courgette en rode paprika in blokjes van gelijke grootte. Pers de knoflook en snij de rode ui in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de rode ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rode paprika, courgette, knoflook en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  3. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe aan de groenten. Roer goed om, voeg per persoon 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af.
  5. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de visfilets ongeveer 3 minuten per kant.
  6. Serveer de tagliatelle met de ratatouille en de gebakken visfilets.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.23 kcal
Koolhydraten 88.01 g
waarvan suikers 19.56 g
Vet 19.59 g
waarvan verzadigd 2.94 g
Proteïnen 44.16 g
Vezels 9.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin