Gemarineerde kippenbouten op de barbecue met Provençaalse saus

35 MIN
2 personen
Gemarineerde kippenbouten op de barbecue met Provençaalse saus

Een waar smaakbommetje, deze gemarineerde kippenbouten op de barbecue met een zalige Provençaalse saus. De groentjes voor de saus roosteren we ook op de barbecue, wat zorgt voor een heerlijk rokerig smaakeffect. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 200 g spirelli
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 gemarineerde kippenbouten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in repen. Snij de lange plakken.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet af.
  4. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de helft van de Provençaalse kruiden en de tomatenblokjes toe. Laar rustig pruttelen op een matig vuur.
  5. Grill de repen paprika en plakken courgette op de barbecue, ongeveer 3-4 minuten per kant of bak ze in een grillpan. Bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
  6. Leg de gemarineerde kippenbouten op de barbecue. Laat ze 6-8 minuten per kant bakken.
  7. Snij de gegrilde groenten in blokjes. Meng ze door de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak suiker toe.
  8. Serveer de gemarineerde kippenbouten met de spirelli en schep er de Provençaalse saus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.81 kcal
Koolhydraten 97.75 g
waarvan suikers 25.2 g
Vet 19.86 g
waarvan verzadigd 3.97 g
Proteïnen 73.88 g
Vezels 11.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin