Witloofsoep

30 MIN
4 personen
Witloofsoep

Een heerlijk soepje met onze Belgische trots: witloofsoep! Heerlijke met lekker krokant gebakken croutons erbij. Een heerlijk soepje voor de herfst of winter!

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 2 prei
  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • 1 bosje bieslook
  • 4 sneetjes brood
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 el boter
  • 100 ml room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappel in gelijke stukjes. Snij de prei, het witloof en de ui in stukken, maar hou 1 stronkje witloof apart voor de afwerking.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een kookpot en stoof de prei, het witloof en de ui aan gedurende enkele minuten.
  3. Voeg de aardappel en de bouillon toe. Laat 20 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout. Pureer met de staafmixer.
  4. Snij de korsten van het brood en snij het brood in dobbelsteentjes. Bak de croûtons goudbruin in een antikleefpan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Snij het stronkje witloof in fijne reepjes. Snij de bieslook fijn.
  5. Verdeel de hete soep over borden. Werk elk bord af met een wolkje room, witloofsnippers, croûtons en gehakte bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 335.51 kcal
Koolhydraten 27.88 g
waarvan suikers 10.75 g
Vet 19.64 g
waarvan verzadigd 11.21 g
Proteïnen 9.81 g
Vezels 8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin