Winterse salade met witloof

20 MIN
4 personen
Winterse salade met witloof

Een lichte, frisse salade van witloof is een heerlijke afwisseling van calorierijke winterkost. Je maakt het makkelijk en snel klaar en het is supergezond!

Ingrediënten

  • 100 g volkoren brood, in blokjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 100 g rucola
  • 1 rode ui, in ringen
  • 6 tomaten, ontpit en in blokjes
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de blokjes brood goudbruin en krokant in 3 koffielepels olijfolie. Laat ze nadien goed uitlekken op keukenpapier.
  2. Trek de buitenste bladeren van de witloofstronken en snijd de rest van het witloof in hapklare stukken. Schep over in een kom en meng er de uiringen, rucola en tomaten door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Warm de rest van de olijfolie op in een pan en leg hierin het salademengsel. Bak kort op.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en werk af met de croutons en de parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 206.28 kcal
Koolhydraten 20.79 g
waarvan suikers 4.39 g
Vet 8.52 g
waarvan verzadigd 2.25 g
Proteïnen 9.16 g
Vezels 6.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin