Gazpacho van witte en groene asperges

30 MIN
4 personen
Gazpacho van witte en groene asperges

Voor als het eens wat anders mag zijn: een heerlijk koude gazpacho van groene asperges afgewerkt met stukjes witte asperge en een toefje room. Een lekker hapje!

Ingrediënten

  • 1 bussel groene asperge, in grove stukken
  • 1 bussel witte asperge
  • 50 g spinazie
  • 1 citroen, geperst
  • 1 ei
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 ml melk
  • 4 kl room, opgeklopt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de groene asperges samen met de spinazie gaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water.
  2. Mix de asperges met de spinazie fijn en meng er de kippenbouillon het eitje, het citroensap en de melk onder. Kruid bij met peper en zout.
  3. Blancheer de witte asperges beetgaar en snijd ze in stukken.
  4. Schenk de koude soep over de kommetjes en verdeel er de stukjes asperge over. Werk af met een lepeltje room en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 100.98 kcal
Koolhydraten 6.27 g
waarvan suikers 4.65 g
Vet 4.42 g
waarvan verzadigd 1.78 g
Proteïnen 7.71 g
Vezels 4.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin