We grijpen de gelegenheid ook even om een welgemeende shout out te doen naar Frans Bresiers uit Hoboken, geboren in 1777. Als hoofd van de Brusselse Plantentuin slaagde hij er als eerste in om cichorei te ‘forceren’. Dat wil zeggen: de cichoreiwortel laten kiemen in een donkere vochtige warme ruimte. Zo ontstond een knapperig wit kropje dat we nu kennen als witloof. Geniet vandaag van de Belgische klassieker witloof in de oven, dankzij meneer Bresiers!
Witloofrolletjes met ham en kaas

Een echte ode aan de Belgische keuken: witloofrolletjes met ham en kaas! Heerlijk comfort food uit de oven, zalig! Dit gerecht kan je deze week bestellen met de 15gram Foodbox
Steak bearnaise en witloofslaatje

Een echte klassieker, steak friet met daarbij bearnaisesaus en een zalig witloofslaatje mét een geheim ingrediënt... peer! En ook dit toppertje kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!
Waterzooi met kip en peterselieaardappelen

Waterzooi was het favoriete gerecht van Karel V! Het is een lekker stoofpotje met kip, prei, selder en wortel in een overheerlijk roomsausje. Zin in? Bestel dit gerecht deze week bij de 15gram Foodbox
Savooistoemp met varkenslapje en uiensaus

Een heerlijk bordje nostalgie met een heerlijke savooistoemp, een gebakken varkenslapje en uiensaus met mosterd. Wij noemen het comfort food, voor onze grootmoeders dagelijkse kost. Smaken zal het sowieso! Bekijk recept
Hutsepot met skrei

Hutsepot is een typisch gerecht uit de Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot waarbij wintergroenten, skrei en aardappelen samen in één kookpot gaan, yum! Bekijk recept
Luikse balletjes met geroosterde aardappelen en boontjes

Een klassieker van over de taalgrens: Luikse gehaktballetjes in een heerlijke saus met Luikse siroop. Daarbij komen gestoofde sperzieboontjes met sjalot en geroosterde aardappelen. Een eenvoudige combinatie die o zo lekker smaakt! Bekijk recept
Bloemkoolgratin met chipolata en puree

Bloemkoolgratin wie lust dat nu niet? Lekkere bechamelsaus over de gekookte bloemkoolroosjes en bestrooien met gemalen emmentaler. De rest van het werk wordt door jouw oven gedaan. Zodat jij ondertussen de puree kan maken en de chipolataworsten kan bakken. Smullen maar! Bekijk recept
Blinde vinken met wortelpuree

De lekkerste blinde vinken maak je zelf met gehakt en kalfslapjes. Daarbij komt een lekker romige wortelpuree en een heerlijk vlees-biersausje. Bekijk recept