Vrijdag visdag! Zo leerden we van onze grootmoeder. De oorsprong van deze traditie ligt bij het Katholieke geloof. Vrijdag was een dag om te vasten, en dan mocht er geen vlees gegeten worden. Om toch de nodige eiwitten binnen te krijgen, werd er dan vis gegeten. Een andere reden zou zijn dat de vissersboten vroeger wekelijks op vrijdag terugkwamen vanop zee, en dat de vis dan heel vers was. 

Uiteraard maakt het ons niet uit op welke dag je vis eet, maar het is wel slim en gezond om verse vis wekelijks op het menu te zetten, een traditie dus om in ere te houden. We inspireren je graag met 10 heerlijke visschotels!

Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree
Een origineel stoofpotje van vis in een heerlijke wittewijnsaus met groentjes met daarbij romige puree. Echte bistrokeuken bij jou thuis gebracht. En het is zelfs verbazend gemakkelijk! Geniet van dit lekkere feestmaaltje en bestel het bij de 15gram Foodbox van deze week!

Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool

Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool
Gebakken rijst is een doordeweeks gerecht, maar dankzij de heerlijk sappige kabeljauwfilets, wordt dit gerecht naar een hoger niveau getild. Bekijk recept

Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree

Vlaswijting met mosterdkorstje en waterkerspuree
Vlaswijting of pollak is een heerlijk stevige witte vis uit de Noordzee. Hij is ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. Bekijk recept

Preistoemp met pladijs en prosciutto

Preistoemp met pladijs en prosciutto
Deze preistoemp past perfect bij een stukje pladijs en het krokant plakje zoute prosciutto maakt het helemaal af. Een heerlijke visschotel! Bekijk recept

Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels

Zalm teriyaki met sugar snaps en noedels
Teriyaki is een heerlijke Japanse saus voor bij vlees en vis, die je gemakkelijk zelf maakt. Heerlijk bij de zalm & krokante sugar snaps. Een Japans toppertje! Bekijk recept

Braziliaans visstoofpotje

Braziliaans visstoofpotje
Een heerlijk stoofpotje van vis uit Brazilië! Breng de tropen op je bord met dit originele vispannetje met kokosmelk, limoen en koriander. Bekijk recept

Sushibowl met zalm en avocado

Sushibowl met zalm en avocado
Sushibowl is een originele manier om sushi zelf te maken. Lekker snel en met de smaken die je aan de heerlijke rolletjes doen denken. Bekijk recept

Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges

Crispy fishburger met kappertjesmayonaise en aardappelwedges
Heerlijke koolvis in een crispy jasje en een overheerlijk tartaar-achtig sausje met kappertjes. De krokant gebakken aardappelwedges maken het feestje compleet. Bekijk recept

Brandade van vis en prei

Brandade van vis en prei
Brandade is een zachte, romige aardappelpuree met stukjes vis onder. Hier in combinatie met gestoofde prei. Een zalige visschotel! Bekijk recept

Vistaco's met regenboogsalade

Vistaco's met regenboogsalade
Vaak eten we taco's met kip of een veggievulling. Maar lekkere gemarineerde blokjes vis lenen zich ook perfect voor een originele Mexicaanse maaltijd. Maak er een heerlijk kleurrijk gerechtje van met de regenboogsalade en een frisse mayonaisedressing. Topgerechtje! Bekijk recept