Vispannetje met asperges

30 MIN
4 personen
Vispannetje met asperges

Een heerlijk verfijnd en op en top Belgisch gerecht: een zalig vispannetje met verschillende soorten vis, grijze garnalen en witte én groene asperges. Bovendien is het ook nog eens lekker licht, heerlijk met gekookte nieuwe aardappelen.

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g kervel
  • 1 el maïszetmeel
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de zalm en kabeljauw in blokjes en kruid met peper en zout.
  3. Schil de witte asperges, was de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken van 3 centimeter. Blancheer de witte en groene asperges 4 minuten in gezouten water. Giet af, maar hou het kookvocht bij.
  4. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui glazig. Voeg de knoflook toe. Laat kort meebakken. Voeg er de witte en groene asperges aan toe. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  5. Schenk er de lichte room bij. Breng tot tegen de kook aan. Leg er de blokjes vis bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan. Los het maïszetmeel op in 150 milliliter van het kookvocht van de asperges en voeg toe aan het vispannetje. Roer om tot de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer het vispannetje met de gekookte aardappelen en werk af met takjes kervel en grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.28 kcal
Koolhydraten 47.56 g
waarvan suikers 7.23 g
Vet 23.15 g
waarvan verzadigd 8.67 g
Proteïnen 32.04 g
Vezels 8.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin