Gratin met vis en broccoli

25 MIN
2 personen
Gratin met vis en broccoli

Een gezondere en lichtere versie van de Britse klassieker 'fish pie'. We maken een heerlijke ovenschotel met gepocheerde stukjes vis en beetgare broccoliroosjes. In het sausje doen we mosterd voor een scherpe smaak. Het krokante korstje van kaas en amandelmeel bovenaan maakt het af!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 300 g vismengeling
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 30 g amandelpoeder
  • 300 ml melk
  • 1 el mosterd
  • 2 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Doe de melk in een steelpannetje en leg de visblokjes erbij. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Let op dat de melk niet overkookt.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de geraspte kaas met het amandelpoeder.
  4. Schep de vis voorzichtig uit de melk. Plet zachtjes met een vork en kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water. Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de melk begint te binden, haal ze van het vuur en roer er de mosterd en de rest van de geraspte kaas door. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Schep er nu voorzichtig de broccoliroosjes en de gepocheerde vis door.
  5. Schep over in een ovenschaal en strooi er het amandelpoeder-mengsel over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog even onder de grill van de oven voor een goudbruin korstje en serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 1 april.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 28 maart om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 460.11 kcal
Koolhydraten 29.93 g
waarvan suikers 11.63 g
Vet 16.06 g
waarvan verzadigd 4.93 g
Proteïnen 46.61 g
Vezels 10.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin