Vispannetje met asperges

30 MIN
4 personen
Vispannetje met asperges

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 g wijtingfilets, in reepjes
  • 100 g grijze garnalen, gepeld
  • 250 witte asperges
  • 250 groene asperges
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 2 el maïszetmeel
  • 200 ml lichte room
  • 1 glas witte wijn
  • olijfolie
  • 2 el dille, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de witte asperges, spoel de groene asperges. Snij het houterige stukje onderaan weg. Snij de asperges in stukken. Kook de witte aspergestengels 10 minuten in gezouten water, de witte aspergepunten 5 minuten. Kook de groene aspergestengels 5 minuten in gezouten water, de groene aspergepunten 3 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de knoflook bij. Laat kort meebakken. Voeg er de witte en groene aspergestengels aan toe. Blus met de wijn en laat inkoken tot de alcohol verdampt is.
  3. Schenk er de room bij. Breng tot tegen de kook aan. Leg er de gekruide zalmblokjes bij. Laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan. Leg er de wijtingreepjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen. Bind eventueel met maïszetmeel.
  4. Doe er de aspergepunten en de garnalen bij. Kruid eventueel bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen. Werk af met gesnipperde dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 670.66 kcal
Koolhydraten 37.01 g
waarvan suikers 28.4 g
Vet 22.92 g
waarvan verzadigd 8.08 g
Proteïnen 61.85 g
Vezels 29.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin