Vispannetje met extra veel groenten

35 MIN
2 personen
Vispannetje met extra veel groenten

Vispannetje is een echte grootmoeders klassieker. We maken vandaag een low carb versie met extra veel groenten. Daardoor is het lekker vullend en voedzaam, zonder dat je behoefte hebt aan aardappelen voor erbij. Geniet van deze zalige ovenschotel!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 prei
  • 1 stengel selder
  • 2 takjes tijm
  • 300 g vismengeling
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Was en snij de prei in ringen. Snij de selder in de lengte in lange repen en snij in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de ui, wortel, selder en tijmblaadjes toe. Stoof gedurende 3 minuten. Voeg dan de prei toe en stoof nog 7 minuten. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de vismengeling in gelijke blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en voeg de aangegeven hoeveelheid visbouillon toe. Roer goed los. Leg er de blokjes vismengeling in en laat 5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de bouillon en hou de bouillon apart.
  4. Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 150 milliliter van de visbouillon bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg nu de room toe en laat opnieuw wat indikken. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Schep de gestoofde groenten over in een ovenschaal. Verdeel de blokjes gepocheerde vis daarbovenop en kruid met peper en zout.
  7. Giet de saus over het vispannetje en strooi er de rest van de kaas over. Zet 5 minuten onder de grill, voor een goudbruin korstje. Serveer het vispannetje.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 22 maart.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 18 maart om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.48 kcal
Koolhydraten 37.94 g
waarvan suikers 23.53 g
Vet 42.88 g
waarvan verzadigd 22.28 g
Proteïnen 41.56 g
Vezels 15.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin