Vispannetje met aardappelblokjes

45 MIN
4 personen
Vispannetje met aardappelblokjes

Een heerlijk vispannetje met kabeljauw, zalm, garnalen en aardappelblokjes. Erg lekker en bovendien heel gemakkelijk om te maken!

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilets, in stukken
  • 200 g zalmfilet, in stukken
  • 200 g garnalen, gepeld
  • 4 aardappelen, geschild en in stukken
  • 4 wortelen, in kleine stukjes
  • 2 stengels selder, in kleine stukjes
  • 2 prei, in fijne ringen
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 el citroensap
  • 1½ l visbouillon, blokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de aardappelen, wortelen, selder, prei, uien en knoflook toe. Laat het takje tijm en het blaadje laurier meekoken. Laat 20 minuten sudderen en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Giet de room erbij.
  2. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee.
  3. Laat de kabeljauwfilets, zalm en garnalen mee garen in de pot op een zacht vuurtje. Verdeel alles over warme borden en garneer met lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 443.98 kcal
Koolhydraten 26.3 g
waarvan suikers 13.4 g
Vet 20.9 g
waarvan verzadigd 8.16 g
Proteïnen 35.24 g
Vezels 9.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin