Komkommersoep

40 MIN
4 personen
Komkommersoep

Komkommer kan je niet alleen rauw eten, je kan er ook heerlijke soep van maken! Probeer deze lekkere winterse komkommersoep eens!

Ingrediënten

  • 1 komkommer, in blokjes
  • 200 g prei, in ringen
  • 150 g groene selder, in boogjes
  • 150 g uien, in ringen
  • 30 g bloem
  • 1½ l groentebouillon
  • 40 g boter
  • 1 takje peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de helft van de komkommer met de prei, de groene selder en de uien in de boter aan. Strooi na 5 minuten de bloem over de groenten en roer goed om.
  2. Blus de groenten met de bouillon. Knoop de takjes tijm, de peterselie en het laurierblaadje met een keukentouw tot een kruidentuiltje. Hang het kruidentuiltje in de soep en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen.
  3. Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Voeg de andere helft van de komkommer toe en laat nog 3 minuten opkoken.
  4. Verdeel de soep over de borden en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 185.09 kcal
Koolhydraten 16.44 g
waarvan suikers 5.63 g
Vet 11.01 g
waarvan verzadigd 6.62 g
Proteïnen 5.52 g
Vezels 4.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin