Quiche met zalm en venkel

55 MIN
4 personen
Quiche met zalm en venkel

Heerlijk is deze quiche met zalm en venkel. Een echte lente-topper met een fris slaatje op een warme dag. Ideaal voor de lunch of als lichte maaltijd 's avonds.

Ingrediënten

  • 250 g zalm, gerookt, in reepjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g aardappelen
  • 200 g venkel, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 3 el dille, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water. Giet af. Snij ze in blokjes.
  3. Roerbak de venkelreepjes 3 minuten in een eetlepel olijfolie. Doe er de aardappelblokjes bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
  4. Beleg een bakvorm met bakpapier en leg hierin het vel bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
  5. Klop de eieren los met melk en een snufje peper. Vermeng met de lente-uitjes en de dille.
  6. Schep de aardappelblokjes en de venkel op de deegbodem. Leg er zalm op. Lepel er het eiermengsel over.
  7. Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 472.99 kcal
Koolhydraten 37.36 g
waarvan suikers 3.09 g
Vet 25.86 g
waarvan verzadigd 8.65 g
Proteïnen 21.63 g
Vezels 3.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin