Venkel heeft een uitgesproken anijssmaak, en is daarom niet een favoriet van iedereen. Wij zijn er helemaal vergek op, maar heb je iemand in huis die er zijn neus voor ophaalt? Probeer eens te stoven met wat suiker bij, zodat die mooi karamelliseert, echt overheerlijk en veel toegankelijker zo!

Venkel is een knol, en familie van selder en peterselie. De knol wordt meestal verkocht met nog enkele stengels en loof aan. Je kan de knol versnijden, zoals je ajuin versnijdt. De stengels zijn te taai, maar het loof is heerlijk, en ideaal om je bord mee te garneren.

Venkel mag gerust een superfood noemen, want het is erg goed voor de vertering (anijs, weetjewel), en helpt tegen een opgeblazen gevoel. De groente is vanaf juni helemaal in seizoen, en daarom een lijstje met de heerlijkste, frisse venkelrecepten!

  1. Venkeltatin

    VenkeltatinTarte tatin hoef je niet altijd met appels te maken, probeer eens een hartige versie met blauwe kaas erbij, een erg verrassende lunch!

  1. Gegratineerde venkel

    Gegratineerde venkelDit is een heerlijk bijgerechtje bij bijvoorbeeld een lekker stukje vis.

  1. Venkel-appelquiche met parmezaan

    Venkel-appelquiche met parmezaanVenkel en appel, weer zo’n heerlijke en verrassende combinatie, heel lekker in deze verfijnde quiche!

  1. Risotto met venkel

    Risotto met venkelRisotto met venkel is echt een match made in heaven! Je kookt de venkel eerst beetgaar, en het kookwater gebruik je dan als bouillon voor de risotto, superhandig!

  1. Dorade met venkel en sinaasappel

    Dorade met venkel en sinaasappelVis is erg lekker met venkel, en zeker in dit receptje met frisse sinaasappel erbij.

  1. Linguine met scampi en venkel

    Linguine met scampi en venkelEen heerlijke lentepasta met scampi

  1. Papillot van dorade met venkel en kerstomaatjes

    Papillot van dorade met venkel en kerstomaatjesDe vis en groenten worden gaargestoomd in deze heerlijke papillot, waardoor de sappen mooi onder mekaar mengen. Serveer met pasta of puree.

  1. Chowder met venusschelpen

    Chowder met venusschelpenChowder is een dikke, heerlijk afsmakende vissoep, in dit geval met delicate venusschelpen en pancetta. Serveer met gezouten crackers.