Taart met blauwe kaas, peer en rucola

25 MIN
4 personen
Taart met blauwe kaas, peer en rucola

Peer en blauwe kaas zijn een heerlijke combinatie, zo ook in deze hartige taart met bladerdeeg. Serveer met een fris rucolaslaatje bij. Herfstig!

Ingrediënten

  • 320 g bladerdeeg
  • 120 g roquefort, verkruimeld
  • 3 peren, geschild en in plakjes
  • 2 el macadamianoten, grof gehakt
  • 1 handvol rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 15 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter samen met het balsamicoazijn in een pan op een middelhoog vuur. Voeg er de peer aan toe en laat aan beide kanten 2 minuten carameliseren. Neem ze van het vuur en kruid met peper en zout.
  3. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier en snijd er een rand in van 2 cm. Verdeel hierin de peren, de roquefort en de noten.
  4. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de oven en laat in 10-15 minuten goudbruin bakken.
  5. Neem de taart uit de oven en besprenkel met nog wat balsamicoazijn en olijfolie. Werk af met de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.41 kcal
Koolhydraten 44.08 g
waarvan suikers 16.12 g
Vet 32.21 g
waarvan verzadigd 12.29 g
Proteïnen 16.27 g
Vezels 4.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin