Veggie Mexicaans kapsalon

25 MIN
2 personen
Veggie Mexicaans kapsalon

Vanavond eten we street food! We maken kapsalon, of 'loaded fries' met een Mexicaanse twist, hoe origineel is dat? Ovenfrietjes, reepjes vegan burger onder een cheddarkaasdakje met frisse pico de gallo erbij. Dit wil je toch proeven?

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 2 vegan burgers
  • 1 little gem
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frieten. Bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de vegan burgers in reepjes. Maak de blaadjes van de little gem los en snij in de lengte in twee. Snij de jalapeñopeper in ringetjes, verwijder de zaadjes.
  3. Snij de tomaten in blokjes. Snij de aangegeven hoeveelheid rode ui heel fijn. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden rode ui, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
  4. Neem de bakplaat uit de oven en leg er de reepjes vegan burger bij en overstrooi met de cheddarkaas. Leg hierop de plakjes jalapeñopeper. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Schep het gerecht over op borden en werk af met de pico de gallo en little gem. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.3 kcal
Koolhydraten 65.16 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 20.38 g
waarvan verzadigd 5.81 g
Proteïnen 16.12 g
Vezels 9.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin