Fajitas met veggie shoarma, maïs en paprika

25 MIN
2 personen
Fajitas met veggie shoarma, maïs en paprika

Fajitas zijn een populair gerecht uit de Tex-Mex keuken. Het zijn gebakken groenten en vlees met veel kruiden en toppings die geserveerd worden met warme tortilla's. Wij maken een vegetarische variant en vervangen het vlees door veggie shoarmareepjes. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje maïs
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 2 kl kipkruiden
  • 4 tortilla's
  • 1 potje zure room
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in dunne reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook. Spoel de maïs en laat uitlekken.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de paprika, ui, knoflook, Mexicaanse kruiden en de cayennepeper (gebruik minder indien je niet van pittig houdt) toe en laat 10 minuten stoven tot de ui en paprika gaar zijn. Voeg de laatste minuut de uitgelekte maïs toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en roerbak de sojareepjes samen met de kipkruiden gedurende 4 minuten.
  4. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een pan zonder vetstof.
  5. Pluk de blaadjes koriander. Verdeel de sojareepjes en de groenten over de tortilla's. Schep er een lepel zure room bij en werk af met koriander. Vouw dicht en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 910.96 kcal
Koolhydraten 66.72 g
waarvan suikers 17.72 g
Vet 42.09 g
waarvan verzadigd 18.27 g
Proteïnen 49.68 g
Vezels 6.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin