'Traybake' met zalm en broccoli

35 MIN
2 personen
'Traybake' met zalm en broccoli

Een 'traybake' is een gerecht dat je rechtstreeks op de bakplaat van de oven klaarmaakt. Héél gemakkelijk en zo goed als geen afwas! We maken een heerlijke Oosters geïnspireerde gemarineerde zalmfilet met geroosterde broccoliroosjes. Koolhydraatarm en werkelijk overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 rode chilipeper
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 zalmfilet
  • 1 broccoli
  • 2 el arachideolie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de helft van de chilipeper in ringen, snij de andere helft fijn. Snij de lente-ui in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Meng de sojasaus met de fijngesneden rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de geraspte gember, de helft van de lente-ui, de knoflook en de rijstazijn. Leg hierin de zalmfilets, wentel ze goed in de marinade en laat 15 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de broccoli in roosjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de broccoliroosjes. Kwast ze in met de arachideolie en zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de bakplaat uit de oven, schuif de broccoliroosjes naar 1 kant en leg de gemarineerde zalmfilets mee op de bakplaat. Schenk er de rest van de marinade over. Zet nog 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Serveer het gerecht met de rode chilipeper in ringen en de rest van de lente-uitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 548.73 kcal
Koolhydraten 11.22 g
waarvan suikers 8.06 g
Vet 37.6 g
waarvan verzadigd 7.03 g
Proteïnen 38.77 g
Vezels 9.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin