De broccoli is naast zijn zusje bloemkool een favoriet in de koolhydraatarme keuken. Deze groene kool, waarvan we eigenlijk de nog gesloten bloemknoppen eten, doet het uitstekend in een puree of als rijstvervanger. Het is niet alleen en heel lekkere groente, ze is ook heel gezond en bevat veel vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C en K.

Broccoli wordt bijna over de hele wereld gebruikt in de keuken. De kool groeit dan ook het hele jaar door en is enorm veelzijdig en is lekker in ovengerechten, pasta’s, Aziatische gerechten, salades, maar is ook rauw heerlijk. Net omdat de groente zowel rauw als meer gegaard gegeten kan worden, biedt ze zoveel mogelijkheden in de koolhydraatarme keuken. Knapperige broccolirijst geeft een compleet andere smaakbeleving dan een zachte broccolipuree. Maar ook als groente op zich schittert hij in deze gerechten.

Ontdek onze 9 favoriete koolhydraatarme broccolirecepten. Heerlijk licht genieten!

Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten

Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten
Net zoals kip zoetzuur een klassieker is bij de afhaalchinees, is deze kip in sinaasappelsaus een populair gerecht in de Verenigde Staten. Geen authentiek Chinese keuken, maar desalniettemin erg lekker met de frisse zoetzure sinaasappelsaus. We voegen extra groene groenten toe, lekker! Bekijk recept

Quinoasalade met broccoli, chorizo, feta en citroendressing

Quinoasalade met broccoli, chorizo, feta en citroendressing
Oh wat is dit een lekkere salade! Quinoa die je samen met roosjes broccoli kookt, daarbij komt krokant gebakken chorizo, zoute feta, crunchy pecannoten en een frisse citroendressing. Veel contrasterende smaken en texturen, lekker! Bekijk recept

Sobanoedels met broccolini en een spiegelei

Sobanoedels met broccolini en een spiegelei
Sobanoedels hebben een lekkere nootachtige smaak. Wij serveren deze Japanse specialiteit met broccolini en daarop een spiegelei. Een Oosterse dressing en gebakken pinda's mogen ook niet ontbreken. Laat het smaken! Bekijk recept

Pittige scampi's met broccolipuree

Pittige scampi's met broccolipuree
Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken! Bekijk recept

Gratin met vis en broccoli

Gratin met vis en broccoli
Een gezondere en lichtere versie van de Britse klassieker 'fish pie'. We maken een heerlijke ovenschotel met gepocheerde stukjes vis en beetgare broccoliroosjes. In het sausje doen we mosterd voor een scherpe smaak. Het krokante korstje van kaas en amandelmeel bovenaan maakt het af! Bekijk recept

'Traybake' met zalm en broccoli

'Traybake' met zalm en broccoli
Een 'traybake' is een gerecht dat je rechtstreeks op de bakplaat van de oven klaarmaakt. Héél gemakkelijk en zo goed als geen afwas! We maken een heerlijke Oosters geïnspireerde gemarineerde zalmfilet met geroosterde broccoliroosjes. Koolhydraatarm en werkelijk overheerlijk! Bekijk recept

Sticky runderreepjes met broccolirijst

Sticky runderreepjes met broccolirijst
Dit is de low carb keuken ten voete uit: stevige, robuuste smaken en toch lekker licht. We maken runderreepjes in een heerlijke sticky saus met daarbij originele broccolirijst. Heerlijke Aziatische smaken waar je blij van wordt! Bestel dit gerecht deze week in de 15gram Foodbox

Ovenschotel met broccoli en kippengehakt

Ovenschotel met broccoli en kippengehakt
Kip, broccoli en amandelschilfers, het is een heerlijke combinatie! Proef het vooral zelf in deze originele laagjesschotel met krokant gebakken kippengehakt, romige aardappelpuree met daarin heerlijke broccoliroosjes, afgewerkt met parmezaan en amandelschilfers. Bekijk recept

Heek met broccolipuree en wittewijnsaus

Heek met broccolipuree en wittewijnsaus
Een gerecht dat rechtstreeks uit de betere bistro lijkt te komen, maar dat jij gemakkelijk ook thuis op tafel kan toveren! Een stukje gebakken heek, dat is een heerlijke witte vis, met broccolipuree en een verfijnd wittewijnsausje. Genieten maar! Bekijk recept