Zalm teriyaki met paksoi en rijst

20 MIN
2 personen
Zalm teriyaki met paksoi en rijst

Een heerlijke eenvoudige Aziatische bereiding, die barst van de smaak! De verse zalm wordt gemarineerd in teriyakisaus, terwijl je ondertussen de rijst kookt en de paksoi met extra smaakmakers roerbakt. De zalm hoef je maar kort aan te schroeien, en hopla, weeral een snelle, verse, huisbereide maaltijd op tafel.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 zalmfilet
  • 4 el teriyakisaus
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Dep de zalmfilets droog en bestrijk ze met de teriyakisaus. Zet koud weg.
  3. Snij de wortel van de paksoi weg en snij in de lengte in repen. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes. Schil en rasp de gember.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak gedurende 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olie in dezelfde antikleefpan en bak de zalm 3 minuten aan elke kant, bak niet op te hoog vuur.
  6. Serveer de paksoi met de zalm en rijst. Overstrooi met de sesamzaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.18 kcal
Koolhydraten 69.3 g
waarvan suikers 0.81 g
Vet 41.55 g
waarvan verzadigd 7.77 g
Proteïnen 41.13 g
Vezels 5.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin