Zalm in sesamkorst met spinazie en rijst

20 MIN
2 personen
Zalm in sesamkorst met spinazie en rijst

Vandaag een heerlijk Aziatisch gerechtje op het menu, dat je in minder dan 20 minuten op tafel kan toveren! Heerlijke zalmfilets in een krokant jasje van sesamzaad, met daarbij spinazie en rijst. Snel klaar en geniet maar!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el sesamzaad
  • 2 zalmfilet
  • 200 g spinazie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Doe de sesamzaadjes in een bord en wentel er de zalmfilets in.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan en voeg de knoflook en gember toe. Laat kort stoven. Voeg dan de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is. Roer er de sojasaus door. Kruid met peper. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de zalmfilets met sesamzaadjes toe. Bak 3 minuten, draai voorzichtig om en laat opnieuw 3 minuten bakken.
  5. Serveer de rijst met de zalmfilets en de spinazie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 837.77 kcal
Koolhydraten 65.35 g
waarvan suikers 4.2 g
Vet 45.89 g
waarvan verzadigd 8.37 g
Proteïnen 41.2 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin