Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

30 MIN
2 personen
Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla is een topklassieker in Spanje. Deze aardappelomelet wordt vaak in blokjes geserveerd als tapa bij een drankje, maar het kan ook perfect als maaltijd.

Ingrediënten

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • 4 eieren
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 kl paprikapoeder
  • 50 g rucola
  • 40 g parmezaan
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
  2. Zet een grote antikleefpan zonder vetstof op het vuur en rooster de pijnboompitten kort, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  3. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en stoof de chorizo, ui en de helft van de knoflook aan gedurende 3 minuten.
  4. Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika, het paprikapoeder, peper en zout bij. Laat nog 3 minuten stoven en schenk er het eimengsel bij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
  5. Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes.
  6. Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen en serveer met de rucolapesto, kerstomaatjes en de rest van de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 899.27 kcal
Koolhydraten 41.03 g
waarvan suikers 8.92 g
Vet 61.81 g
waarvan verzadigd 17.87 g
Proteïnen 42.25 g
Vezels 9.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin