Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

30 MIN
2 personen
Tortilla met chorizo, paprika en rucolapesto

Tortilla is een topklassieker in Spanje. Deze aardappelomelet wordt vaak in blokjes geserveerd als tapa bij een drankje, maar het kan ook perfect als maaltijd.

Ingrediënten

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g chorizo
  • 4 eieren
  • 1 kl paprikapoeder
  • 50 g rucola
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1 centimeter. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes. Breek de eieren in een kom, klop los en kruid met peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de chorizo, ui en de helft van de knoflook gedurende 3 minuten.
  3. Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika, het paprikapoeder, peper en zout bij. Laat nog 3 minuten stoven en schenk er het eimengsel bij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten zachtjes garen.
  4. Hak de helft van de rucola grof. Doe de rest van de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de kerstomaatjes.
  5. Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog 5 minuten verder garen en serveer met de rucolapesto, kerstomaatjes en de rest van de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 885.77 kcal
Koolhydraten 45.66 g
waarvan suikers 12.13 g
Vet 59.83 g
waarvan verzadigd 16.32 g
Proteïnen 39.01 g
Vezels 12.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin