Aardappeltortilla met gegrilde groenten, chorizo en zachte geitenkaas

20 MIN
4 personen
Aardappeltortilla met gegrilde groenten, chorizo en zachte geitenkaas

Een Spaanse klassieker, naar een hoger niveau getild, deze aardappeltortilla met krokante chorizo, gegrilde groentjes en geitenkaas. Een toplunch!

Ingrediënten

  • 150 g chorizo, in schijfjes
  • 2 aardappelen, in kleine blokjes
  • 2 courgettes, in repen
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 150 g geitenkaas, verkruimeld
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm de grill voor. Besprenkel de paprika- en courgetterepen met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze beetgaar op de grill.
  2. Stoof de aardappelen samen met de ui en chorizo zacht in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Verlaag het vuur en doe er de gegrilde groenten bij. Schenk hierover meteen de eieren en de geitenkaas. Laat zachtjes garen.
  4. Draai na ongeveer 10 minuten de tortilla om en laat ook de andere kant kort garen.
  5. Werk af met fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 484.93 kcal
Koolhydraten 15.87 g
waarvan suikers 10.89 g
Vet 35.35 g
waarvan verzadigd 12.83 g
Proteïnen 25.26 g
Vezels 4.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin