Gazpacho
Gazpacho is een Andalusische koude soep op basis van tomaten en andere frisse groenten. Serveer ijskoud op warme dagen, met croutons bij. Bekijk recept
Tortilla met chorizo en paprika
Een heerlijke Spaanse tapa die ook perfect als lunch of hoofdgerecht kan: met knapperige gebakken stukjes chorizo en paprika. Overheerlijk met een slaatje! Bekijk recept
Patatas bravas
Patatas bravas zijn de Spaanse tapasklassieker met heerlijke krokante aardappeltjes in een lekker pittige saus. Lekker bij een aperitiefje of essentieel onderdeel van een echt tapasbuffet. Bekijk recept
Escalivada met gegrilde tonijn
Escalivada is een typisch gerecht uit de Catalaanse keuken, met aubergine, ui en paprika. Meestal ook met kabeljauw, maar hier met gegrilde tonijn, verrassend! Bekijk recept
Zarzuela
Zarzuela is de Catalaanse versie van bouillabaise, een heerlijke pittige vissoep. Serveer met knapperig brood! Bekijk recept
Pittige Spaanse scampi's met orzo
Een heerlijk scampi gerecht dat je meteen in Zuiderse sferen brengt! De scampi's worden samen met knoflook en gerookt paprikapoeder gebakken, wat zorgt voor een Spaanse toets. Daarbij komt een heerlijke tomatensaus en orzo. Werk af met bladpeterselie en smullen maar!
Spaanse rijst met merguez
Spaanse rijst wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar is veel gemakkelijker omdat je niet heel de tijd hoeft staan te roeren. Ietwat pittig (dat kies je zelf natuurlijk) en heerlijk sappig. De gebakken merguezworsten passen er perfect bij! Stevige smaken waar iedereen blij van wordt! Bekijk recept