Dat we een hele mooie start van de zomer genomen hebben! Al wekenlang hete tot tropische temperaturen... Genieten, maar ook zweten! En eerlijk is eerlijk, ook wij hebben dan ook niet altijd zin om lang in de keuken te staan. We gaan dan op zoek naar inspiratie uit Zuiderse keukens: wat koken zij bij hete temperaturen? Zo kwamen we terecht bij de Spaanse keuken. 7 verfrissende of net pittige gerechten die voor wat verkoeling zorgen, met een heerlijk Spaans tintje. Kortom 7 zomerse Spaanse toppers. Vamos a la cocina!

Gazpacho

Gazpacho
Gazpacho is een Andalusische koude soep op basis van tomaten en andere frisse groenten. Serveer ijskoud op warme dagen, met croutons bij. Bekijk recept

Tortilla met chorizo en paprika

Tortilla met chorizo en paprika
Een heerlijke Spaanse tapa die ook perfect als lunch of hoofdgerecht kan: met knapperige gebakken stukjes chorizo en paprika. Overheerlijk met een slaatje! Bekijk recept

Patatas bravas

Patatas bravas
Patatas bravas zijn de Spaanse tapasklassieker met heerlijke krokante aardappeltjes in een lekker pittige saus. Lekker bij een aperitiefje of essentieel onderdeel van een echt tapasbuffet. Bekijk recept

Escalivada met gegrilde tonijn

Escalivada met gegrilde tonijn
Escalivada is een typisch gerecht uit de Catalaanse keuken, met aubergine, ui en paprika. Meestal ook met kabeljauw, maar hier met gegrilde tonijn, verrassend! Bekijk recept

Zarzuela

Zarzuela
Zarzuela is de Catalaanse versie van bouillabaise, een heerlijke pittige vissoep. Serveer met knapperig brood! Bekijk recept

Pittige Spaanse scampi's met orzo

Pittige Spaanse scampi's met orzo
Een heerlijk scampi gerecht dat je meteen in Zuiderse sferen brengt! De scampi's worden samen met knoflook en gerookt paprikapoeder gebakken, wat zorgt voor een Spaanse toets. Daarbij komt een heerlijke tomatensaus en orzo. Werk af met bladpeterselie en smullen maar! Zin in? Deze Spaanse topper kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van deze week!

Spaanse rijst met merguez

Spaanse rijst met merguez
Spaanse rijst wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar is veel gemakkelijker omdat je niet heel de tijd hoeft staan te roeren. Ietwat pittig (dat kies je zelf natuurlijk) en heerlijk sappig. De gebakken merguezworsten passen er perfect bij! Stevige smaken waar iedereen blij van wordt! Bekijk recept