Tortilla met ui en paprika

30 MIN
4 personen
Tortilla met ui en paprika

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 100 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes tijm, fijngehakt
  • snufje paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui en look aan in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Laat even bakken tot de stukjes ui glazig zijn.
  2. Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika bij.
  3. Voeg er ten slotte ook de erwten aan toe en roer alles regelmatig om.
  4. Kruid de groenten met de tijm, de cayennepeper, de paprikapoeder, peper en zout. Roer alles nog eens goed om en laat nog even verder stoven.
  5. Klop de eieren los in een kom.
  6. Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla 10 minuten garen op een zacht vuurtje.
  7. Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog even verder garen.
  8. Serveer de tortilla meteen of laat even afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 198.58 kcal
Koolhydraten 13.98 g
waarvan suikers 3.38 g
Vet 10.5 g
waarvan verzadigd 2.17 g
Proteïnen 11.12 g
Vezels 3.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin