Tonijncarpaccio

10 MIN
2 personen
Tonijncarpaccio

Een carpaccio van tonijn, op Vietnamese wijze. Met krokante pinda’s, munt, Aziatische basilicum en een vinaigrette van vissaus bij. Verfijnd!

Ingrediënten

  • 100 g tonijn
  • 1 sjalot, in ringen
  • ½ limoen, in partjes
  • 1 el gember, in julienne, vers
  • 1 el ongezouten pinda, geroosterd en fijngehakt
  • 4 blaadjes munt, fijngehakt
  • 4 blaadjes aziatische basilicum, fijngehakt
  • Vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Dep de tonijn droog en snijd in flinterdunne plakjes.
  2. Schik de tonijn op 2 borden en verdeel hierover de sjalotringen, gember en verse kruiden.
  3. Overgiet met een eetlepel vinaigrette van vissaus en werk af met de geroosterde pindanoten.
  4. Serveer met een partje limoen om de tonijn te besprenkelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 236.85 kcal
Koolhydraten 29.73 g
waarvan suikers 26.42 g
Vet 5.88 g
waarvan verzadigd 0.8 g
Proteïnen 15.63 g
Vezels 1.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin