Rundvlees met waterkerssalade

15 MIN
2 personen
Rundvlees met waterkerssalade

Deze heerlijke gewokte rundreepjes smaken goed af in combinatie met peperige waterkerssalade, crunchy pinda’s en Aziatische kruiden. Licht en gezond!

Ingrediënten

  • 100 g rundvlees, in plakjes
  • 1 bosje waterkers
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 1 el ongezouten pinda, geroosterd en fijngehakt
  • 2 kl sesamzaad, wit
  • 1 el vissaus
  • 2 el olie, plantaardige
  • zwarte peper, gemalen
  • vinaigrette van vissaus

  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 kl Spaanse peper, fijngehakt
  • 4 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 2 el rietsuiker

BEREIDING

  1. Breng de rundplakjes in een kom op smaak met 1 eetlepel olie, vissaus, knoflook, citroengras en peper. Roer om.
  2. Meng in een andere kom de waterkers met de rode ui en verdeel dit over de borden. Besprenkel de waterkerssalade met vinaigrette van vissaus.
  3. Bak de rundplakjes zeer kort aan beide zijde in de resterende olie zodat de binnenkant rosé en sappig blijft.
  4. Schik het vlees op de waterkerssalade en werk af met de pindanoten en de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 446.93 kcal
Koolhydraten 33.65 g
waarvan suikers 28.88 g
Vet 26.33 g
waarvan verzadigd 6.04 g
Proteïnen 18.27 g
Vezels 3.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin