Gebakken pijlinktvis

15 MIN
2 personen
Gebakken pijlinktvis

Ontdek deze heerlijke Vietnamese bereiding van pijlinktvis, met tal van Oosterse kruiden en dan gebakken. Lekker als hapje of bij het hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 200 g pijlinktvissen
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 takje citroengras, fijngehakt
  • 2 el gember, in julienne
  • 1 el vissaus
  • ½ kl rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardig
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kl vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de pijlinktvis middendoor en druk lichtjes plat. Maak inkervingen en snijd nadien in blokjes.
  2. Breng de rauwe inktvis op smaak met knoflook, citroengras, vissaus, rietsuiker, kurkumapoeder, vijfkruidenpoeder en peper.
  3. Bak de inktvis gaar in olie.
  4. Serveer met koriander, verse gember en lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 211.63 kcal
Koolhydraten 11.79 g
waarvan suikers 4.19 g
Vet 9.78 g
waarvan verzadigd 2.11 g
Proteïnen 18.61 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin