Tiramisu truffels

145 MIN
30 stuks
Tiramisu truffels

Tiramisu is niet enkel een lekker dessert, je kan ook originele truffels maken met de smaken van tiramisu. Ideaal voor na een feestelijk etentje bij de koffie!

Ingrediënten

  • 24 lange vingers
  • 2 el suiker
  • 150 g mascarpone
  • 3 el espresso
  • 340 g melkchocolade
  • ½ kl amandelextract
  • 1 el koffiepoeder

BEREIDING

  1. Mix de lange vingers tot kruimels in een keukenrobot. Hou 2 eetlepels apart om de truffels mee af te werken. Doe de rest van de kruimels in een kom en meng er de suiker door.
  2. Voeg nu de mascarpone toe en klop op met een handmixer. Voeg de espresso eetlepel per eetlepel toe. Voeg nu ook het amandelextract toe. Zet 45 minuten in de koeling om te laten opstijven.
  3. Bedek een plaat met bakpapier. Rol bolletjes van het mascarpone-mengsel en leg ze op het bakpapier. Laat 30 minuten opstijven in de diepvries.
  4. Laat de chocolade au bain-marie smelten en meng er het koffiepoeder door. Dip de bolletjes in de chocolade en leg ze terug op het bakpapier. Bestrooi met de koekjeskruimels en laat opnieuw 45 minuten opstijven in de koeling.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 111.57 kcal
Koolhydraten 12.11 g
waarvan suikers 10.55 g
Vet 6.18 g
waarvan verzadigd 3.9 g
Proteïnen 1.8 g
Vezels 0.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin