Er is niets mis met de traditionele versie, maar als je die in een grote schaal maakt, kan het al eens moeilijker zijn om de tiramisu netjes uit te scheppen en te verdelen. Ons geheimpje? Wij serveren dit Italiaanse dessert graag in een koffiekopje. Vul de koffiekopjes tot de rand en bepoeder met cacaopoeder, schoteltje eronder en lepeltje erbij, en je hebt een perfecte portie die er ook nog eens heel leuk uitziet. Hetzelfde geldt voor tiramisu in glaasjes trouwens. Zorg dan dat je de laagjes mooi kan zien.
En nog enkele leuke weetjes voor aan de feesttafel: wist je de tiramisu letterlijk 'trek mij omhoog’ of ‘pep me op’ wilt zeggen in het Italiaans? Het was origineel ook bedoeld als ontbijt. Het werd in 1971 uitgevonden door Carlo Campeol uit Treviso, een stad gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Wij kennen het met een laagje ‘boudoirekes’ of lange vingers maar in het originele Italiaanse recept worden plakken biscuitcake gebruikt. Elke familie heeft zo z’n eigen recept.
En dan nu: aan de slag (want dit heerlijke dessert moet je op voorhand maken), met 5 originele, feestelijke versies!
Tiramisu met speculaas en advocaat
De Italiaanse versie, maar met enkele lekkere toevoegingen van bij ons: met speculaas en advocaat.
Tiramisu met passievrucht en pistache
Met een verrassende en exotische toets met passievrucht, pistachenootjes, witte chocolade en Cointreau.
Tiramisu met matcha groene thee
Wil je helemaal origineel uit de hoek komen? Maak dan een Japanse versie met matcha groene thee poeder.
Tiramisu rolcake
De doorwinterde bakkers kunnen zich wagen aan een rolcake, en dan afwerken als een kerststronk. Lekker origineel!
Tiramisu truffels
Tiramisu is niet enkel een lekker dessert, je kan ook originele truffels maken. Ideaal voor na een feestelijk etentje bij de koffie!