Tiramisu

75 MIN
4 personen
Tiramisu

Ingrediënten

  • 20 lange vingers
  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 ml koffie
  • 1 el Amaretto
  • 100 g suiker, fijn
  • 3 el cacaopoeder, gezeefd
  • 4 cocktailkersjes
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Doe er de mascarpone en de amaretto bij. Klop tot een gladde crème.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel ze voorzichtig onder de mascarponecrème.
  3. Breek de koekjes in stukken. Verdeel de helft van de koekjes over de glaasjes. Besprenkel met koffie en schep er dan een laagje mascarponecrème over. Dek af met een tweede laag koekjes en schep daarop de rest van de crème.
  4. Zet de glaasjes in de koelkast en laat 1 uur opstijven.
  5. Werk de glaasjes tiramisu af met de cacaopoeder. Leg er een cocktailkersje op en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.7 kcal
Koolhydraten 59.58 g
waarvan suikers 48.8 g
Vet 34.33 g
waarvan verzadigd 22.09 g
Proteïnen 11.71 g
Vezels 4.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin