Kipspiesjes met sriracha

35 MIN
4 personen
Kipspiesjes met sriracha

Deze kipspiesjes zijn een zalige combinatie van fris en pikant. De sriracha is lekker spicy maar wordt geblust door limoen. Perfect als hapje of voorgerecht.

Ingrediënten

  • 800 g kipfilet, in blokjes
  • ½ limoen, in partjes
  • 1 el limoenzeste
  • 1 el limoensap
  • 60 ml sriracha
  • 150 ml mayonaise
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Mix de limoenzeste met het limoensap, de sriracha,1 eetlepel olijfolie, peper en zout in een kom. Schep 1 eetlepel van de marinade uit de kom en meng deze onder de mayonaise. Zet de dipsaus even opzij.
  2. Voeg de kippenblokjes toe aan de marinade en schep goed om. Laat afgedekt 15 minuten marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de grilpan op een middelhoog vuur. Rijg de kippenblokjes op 8 spiesjes en smeer ze in met de overige olijfolie.
  4. Grill de kippenspiesjes aan elke kant 5 minuten gaar.
  5. Serveer de kippenspiesjes met de sriracha mayonaise, de koriander en de limoenschijfjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.51 kcal
Koolhydraten 10.09 g
waarvan suikers 8.74 g
Vet 40.52 g
waarvan verzadigd 6 g
Proteïnen 46.64 g
Vezels 0.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin