Kippensoep

25 MIN
4 personen
Kippensoep

Kippensoep is lekker eenvoudig en een fantastische opkikker als je wat ziek bent, last van je maag hebt, of kampt met een zware verkoudheid. Een topmedicijn

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in plakjes
  • 150 g vermicelli
  • 4 wortelen, geschild en in stukjes
  • 2 stengels selderij, in boogjes
  • 100 g erwten
  • 1½ l kippenbouillon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de wortel, de selderij en de erwten toe. Doe er na een minuut ook de kip bij. Laat 15 minuten koken tot de groenten en kip gaar zijn. Roer af en toe om.
  2. Voeg de vermicelli toe en laat zacht worden.
  3. Kruid de soep naar smaak af met peper en zout en roer goed om. Verdeel over diepe borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 297.05 kcal
Koolhydraten 38.84 g
waarvan suikers 6.32 g
Vet 3.48 g
waarvan verzadigd 1.29 g
Proteïnen 25.6 g
Vezels 5.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin