Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie

15 MIN
2 personen
Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie

Een vleugje Italië én Spanje op je bord! Mediterraans genieten met deze supersnelle tagliatelle met carbonarasaus, krokant gebakken chorizo en spinazie. Maak er een heerlijke, zuiderse maaltijd van!

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Snij de chorizo in stukjes.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de chorizo en rozemarijn toe. Bak krokant in 5 minuten.
  6. Scheid ondertussen het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de tagliatelle en meng er de eidooiers en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de pan met de chorizo van het vuur en roer er de ei-parmezaanmengeling en spinazie door. Kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 917.17 kcal
Koolhydraten 69.65 g
waarvan suikers 5.02 g
Vet 50.21 g
waarvan verzadigd 17.71 g
Proteïnen 45.73 g
Vezels 5.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin