Tagliatelle met zalm in roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaten

20 MIN
2 personen
Tagliatelle met zalm in roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaten

We maken zalmfilets in een zalige roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes erbij, geïnspireerd op de Toscaanse keuken. Daarbij lekker beetgare tagliatelle. Dit wordt echt smullen, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 200 g spinazie
  • 2 zalmfilet
  • 200 g tagliatelle
  • 1 brikje lichte room
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de spinazie grof.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep voorzichtig uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de Italiaanse kruiden en de knoflook toe. Stoof opnieuw 1 minuut. Voeg de lichte room en per persoon 100 milliliter water toe. Meng goed en breng de saus aan de kook. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken in de roomsaus.
  5. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de zongedroogde tomaten toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en leg er nu de zalmfilets bij. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  6. Serveer de tagliatelle met de zalm en de roomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1013.18 kcal
Koolhydraten 79.03 g
waarvan suikers 13.31 g
Vet 54.9 g
waarvan verzadigd 15.58 g
Proteïnen 47.84 g
Vezels 8.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin