Eénpotspasta met paprika, spinazie en mascarpone

15 MIN
2 personen
Eénpotspasta met paprika, spinazie en mascarpone

Hoe maak je een pasta klaar in één kookpot? Wij weten raad! Deze heerlijke versie met spirelli, paprika, spinazie, romige mascarpone en crunchy pijnboompitjes is smaakvol, heel eenvoudig en klaar in minder dan 15 minuten. Hop, aan de kook!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g spirelli
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ potje mascarpone
  • 150 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, een maatbeker, een grote kookpot met deksel en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui fijn. Verhit in de grote kookpot de olijfolie en voeg de ui toe. Laat 1 minuut stoven.
  3. Los de groentebouillon op in per persoon 200 milliliter heet water. Pers de knoflook en snij de paprika in blokjes. Voeg de knoflook, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de kookpot en laat 1 minuut meestoven.
  4. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en spirelli toe en roer goed om. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de antikleefpan zonder vetstof.
  6. Haal het deksel van de pot en controleer of de spirelli gaar is. Roer er de mascarpone en spinazie door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitten erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.73 kcal
Koolhydraten 89.48 g
waarvan suikers 17.74 g
Vet 42.94 g
waarvan verzadigd 20.94 g
Proteïnen 25.84 g
Vezels 11.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin