Eénpotspasta met paprika, spinazie en mascarpone

15 MIN
2 personen
Eénpotspasta met paprika, spinazie en mascarpone

Hoe maak je een pasta klaar in 1 kookpot? Wij weten raad! Deze heerlijke versie met spirelli, paprika, spinazie, romige mascarpone en crunchy pijnboompitjes is smaakvol, heel eenvoudig en klaar in minder dan 15 minuten. Hop, aan de kook!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g spirelli
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ potje mascarpone
  • 150 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, een grote kookpot met deksel en een antikleefpan klaar.
  2. Snij de ui fijn. Verwarm in een grote kookpot de olijfolie en voeg de ui toe. Laat 1 minuut stoven.
  3. Los de groentebouillon op in per persoon 200 milliliter heet water. Pers de knoflook en snij de paprika in blokjes. Voeg de knoflook, paprika en Italiaanse kruiden toe aan de kookpot en laat 1 minuut meestoven.
  4. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en spirelli toe. Kruid met peper en zout en roer goed om. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten koken.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de antikleefpan zonder vetstof.
  6. Haal het deksel van de pot en roer er de mascarpone en spinazie door. Kruid met peper en zout. Serveer met de pijnboompitten erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 909.26 kcal
Koolhydraten 92.52 g
waarvan suikers 19.85 g
Vet 45.61 g
waarvan verzadigd 21.34 g
Proteïnen 27.68 g
Vezels 12.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin