Pasta carbonara met chorizo en spinazie

15 MIN
2 personen
Pasta carbonara met chorizo en spinazie

De Italiaanse keuken met een vleugje Spanje in deze originele pasta penne carbonara met knapperige stukjes Spaanse worst, chorizo, en spinazie voor de nodige vitamientjes.

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 2 eieren
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht bij.
  2. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Snij de chorizo in stukjes.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Scheid het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Neem het apart gehouden kookvocht van de penne en meng er de eidooiers en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de chorizo en rozemarijn toe. Bak krokant in 5 minuten. Haal van het vuur en roer er de ei-parmezaanmengeling en spinazie door. Kruid met peper en zout. Roer er de gekookte penne door en serveer meteen.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.25 kcal
Koolhydraten 69.52 g
waarvan suikers 5.03 g
Vet 42.71 g
waarvan verzadigd 14.08 g
Proteïnen 39.98 g
Vezels 5.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin