Pasta carbonara met chorizo en spinazie

15 MIN
2 personen
Pasta carbonara met chorizo en spinazie

De Italiaanse keuken met een vleugje Spanje in deze originele pasta penne carbonara met knapperige stukjes Spaanse worst, chorizo, en spinazie voor de nodige vitamientjes.

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g chorizo
  • 200 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de penne en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Snij de chorizo in stukjes.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in de antikleefpan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de chorizo en rozemarijn toe. Bak krokant in 5 minuten.
  6. Scheid ondertussen het eiwit van de eidooiers (het eiwit heb je niet nodig in dit recept). Neem per persoon 3 eetlepels van het apart gehouden kookvocht van de penne en meng er de eidooiers en de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de pan met de chorizo van het vuur en roer er de ei-parmezaanmengeling en spinazie door. Kruid met peper en zout. Roer er de gekookte penne door en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.17 kcal
Koolhydraten 69.5 g
waarvan suikers 5.02 g
Vet 42.71 g
waarvan verzadigd 14.08 g
Proteïnen 39.98 g
Vezels 5.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin