Tagliatelle met broccoli en spek in een romig sausje

25 MIN
2 personen
Tagliatelle met broccoli en spek in een romig sausje

Een zalig bordje troost, deze tagliatelle met broccoliroosjes, krokant gebakken spekblokjes en een heerlijke saus met room en parmezaan. Hiervan krijg je het helemaal warm vanbinnen! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  3. Verhit een grote pan en voeg de gerookte spekblokjes toe. Bak ze krokant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de broccoliroosjes toe. Roerbak 4-6 minuten en voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Laat het vocht verdampen en schep dan de broccoli uit de pan. Leg ze bij de spekblokjes en dek opnieuw af met aluminiumfolie.
  5. Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en voeg de parmezaan toe. Haal de pan van het vuur wanneer de kaas gesmolten is. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de spekblokjes en broccoliroosjes door de saus. Voeg eventueel nog wat kookwater van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Meng de tagliatelle door de saus. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Serveer de tagliatelle met de broccoli en spekblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1133.79 kcal
Koolhydraten 76.84 g
waarvan suikers 11.76 g
Vet 62.27 g
waarvan verzadigd 44.16 g
Proteïnen 42.72 g
Vezels 12.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin