Tagliatelle zijn de heerlijke Italiaanse pastaslierten uit de regio Emilia Romagna. De meest eenvoudige pastasoort om zelf te maken, omdat de pastavellen enkel nog moeten gesneden worden, waar de naam ook letterlijk naar verwijst. Het pastadeeg wordt ook altijd met eieren gemaakt, in tegenstelling tot de meeste andere gedroogde pastasoorten in de rayon, die meestal enkel water en bloem bevatten. Heerlijk rijk van smaak dus.

Dé klassieke bereiding bij uitstek is Tagliatelle al ragu, bij ons beter gekend als spaghetti Bolognaise, maar die werd dus van oorsprong gemaakt met de brede pastaslierten en ragusaus, een heerlijke vleessaus die uren op het vuur staat te pruttelen. Tagliatelle leent zich dus uitstekend voor zwaardere room- of vleessauzen. We maakten weer eens een heerlijk lijstje met verschillende recepten. Buon apettito!

Tagliatelle al ragù

Tagliatelle al ragù
Wie houdt er niet van de heerlijke tagliatelle al ragù uit Bologna? Helaas hebben we niet altijd tijd om een pot saus uren op het vuur te laten pruttelen. We maken een snelle versie, maar wel één met veel groenten. Lekker en gezond! Bekijk recept

Romige tagliatelle met prei en oesterzwammen

Romige tagliatelle met prei en oesterzwammen
Heerlijk veggie en lekker snel, deze romige pasta met prei en oesterzwammen. De oesterzwammen zorgen voor een heerlijke 'vlezige' textuur, zonder dat je een stukje vlees of vis mist! Een toppertje dat je in 15 minuten op tafel zet! Zin in? Deze topper vind je deze week in de 15gram Foodbox! 

Tagliatelle met kip en paddestoelen

Tagliatelle met kip en paddestoelen
Een heerlijke hartverwarmende pasta met kip, oesterzwammen en een lekker romig sausje. Laat het smaken! Bekijk recept

Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie

Tagliatelle carbonara met chorizo en spinazie
Een vleugje Italië én Spanje op je bord! Mediterraans genieten met deze supersnelle pasta met carbonarasaus, krokant gebakken chorizo en spinazie. Maak er een heerlijke, Zuiderse maaltijd van! Bekijk recept

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus
Oh wat zullen je tafelgasten blij zijn, als je deze heerlijke klassieker op tafel zet: pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Bekijk recept

Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella

Tagliatelle met spinaziepesto en mozzarella
Een heerlijke pasta in de Italiaanse driekleur! Met een verrassende en frisse spinaziepesto, kerstomaatjes en plukjes mozzarella die eroverheen smelten. Een vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet. Bekijk recept

Romige tagliatelle met prei en spekjes

Romige tagliatelle met prei en spekjes
Een heerlijke en eenvoudige pasta voor op een drukke dag! Deze romige pasta met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel.  Bekijk recept