Libanese geroosterde bloemkoolsalade met kip en tahindressing

30 MIN
2 personen
Libanese geroosterde bloemkoolsalade met kip en tahindressing

Vandaag gaan we de gezonde Libanese toer op, met een originele salade van geroosterde bloemkool, rode ui, komkommer en gemarineerde kippenreepjes erbij. Maar de ster van de maaltijd is de zalige tahindressing. Werk af met crunchy pistachenootjes en genieten maar!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl za'atar
  • ½ komkommer
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ citroen
  • 2 el tahin
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook 3 minuten. Giet af en laat uitlekken. Snij de rode ui in brede ringen.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de uitgelekte bloemkoolroosjes. Leg er de ongepelde knoflookteentjes en de rode ui ringen bij. Strooi er de za'atar over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de komkommer in blokjes. Snij de kip in reepjes. Doe de rest van de olijfolie in een kommetje, samen met de kipkruiden en peper. Meng goed door elkaar en leg de kippenreepjes hierin. Laat kort marineren.
  4. Haal de knoflookteentjes van de bakplaat en duw er het zacht geworden vruchtvlees uit. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de tahin in een kommetje, samen met de knoflook, het citroensap en de extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng goed. Voeg eventueel 1/2 eetlepel water per persoon toe voor een mooi vloeiend sausje. Dit is de dressing. Hak de pistachenoten grof.
  5. Verhit een pan en voeg de gemarineerde reepjes kip toe. Roerbak 5-6 minuten tot de kippenreepjes gaar zijn.
  6. Schep de geroosterde bloemkool, rode ui, komkommer en de gebakken kipreepjes door elkaar. Schep op borden, druppel er de dressing over, werk af met de grofgehakte pistachenoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.36 kcal
Koolhydraten 20.47 g
waarvan suikers 11.99 g
Vet 41.18 g
waarvan verzadigd 5.89 g
Proteïnen 46.27 g
Vezels 9.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin