Frisse avocadosoep

20 MIN
4 personen
Frisse avocadosoep

Een frisse en originele soep, recht uit Mexico: avocadosoep! Serveer goed koud en met zure room, korianderblaadjes en rode bietenscheuten.

Ingrediënten

  • 3 avocado's
  • 50 g rode bietscheuten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 limoen
  • 1 tortilla
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 kl zure room
  • 1 el arachideolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Pluk de blaadjes koriander. Pers het teentje knoflook en het sap van de limoen. Doe de avocado, de bouillon, drievierde van de koriander, het limoensap, de knoflook, peper, zout en nootmuskaat in een blender en mix tot je een dikke, egale soep hebt. Plaats de soep minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Snij de tortilla eerst in 2 en dan in fijne reepjes. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een antikleefpan en bak de tortillareepjes mooi goudbruin en krokant. Bestrooi royaal met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Serveer de gekoelde avocadosoep met de tortillareepjes, een toefje zure room, de rest van de korianderblaadjes en rode bietenscheuten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 393.58 kcal
Koolhydraten 9.51 g
waarvan suikers 4.05 g
Vet 35.1 g
waarvan verzadigd 8.05 g
Proteïnen 6.22 g
Vezels 10.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin