Taco's met kokoszalm en mangosalsa

140 MIN
4 personen
Taco's met kokoszalm en mangosalsa

Een heerlijk originele vulling voor Mexicaanse taco's: met zalm gemarineerd in kokosmelk, rode kool & een frisse mangosalsa erbij. Een kleurrijk pittig gerecht!

Ingrediënten

  • 8 maïstortilla's
  • 1 mango, in stukjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 limoen
  • ¼ rode kool
  • Mexicaanse chilisaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt en gehakt
  • zout
  • Voor de marinade

  • 400 g zalmfilet, in blokjes van 2 cm
  • 2 limoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el gemberpoeder
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1½ kl zout

BEREIDING

  1. Rasp de zeste van de limoenen en pers het sap uit. Meng samen met de kokosmelk, het gemberpoeder, het zout en de cayennepeper in een kom. Voeg de blokjes zalm toe en dek af met plastiekfolie (tip: je kan de marinade en zalm ook in een plastieken diepvrieszakje doen). Laat de vis minstens 2, maximum 6 uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de salsa: meng de blokjes mango met het sap van de limoen, de groene chilipeper en de koriander. Breng op smaak met zout.
  3. Snij de rode kool in fijne reepjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een bakplaat met zilverpapier. Schep de blokjes zalm uit de marinade en leg ze op de bakplaat. Zet 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwarm de maïstortilla's in een pan in een klein beetje plantaardige olie. Serveer de tortilla's met de zalmvulling, de rode kool, de mangosalsa en chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.64 kcal
Koolhydraten 58.31 g
waarvan suikers 9.97 g
Vet 43.07 g
waarvan verzadigd 18.59 g
Proteïnen 28.94 g
Vezels 4.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin