Pittige rijstsalade met scampi en mango

20 MIN
4 personen
Pittige rijstsalade met scampi en mango

Een originele Mexicaanse rijstsalade met gebakken scampi's, mango, rode ui en sinaasappelsap. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 250 g basmatirijst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • 10 g koriander, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 15 g kokosrasp
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng 400 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Doe de knoflook, chilipeper en een snufje zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg dan het sap van de appelsien en twee eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de scampi's. Voeg na 2 minuten 2 eetlepels van de dressing toe en laat inkoken.
  4. Doe de gekookte rijst in een kom en meng daaronder de mango, rode ui, koriander en de dressing. Serveer de rijst met de gebakken scampi's en de kokosrasp erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.43 kcal
Koolhydraten 62.72 g
waarvan suikers 11.26 g
Vet 14.58 g
waarvan verzadigd 2.95 g
Proteïnen 23.52 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin