Vistaart

40 MIN
4 personen
Vistaart

Een heerlijke budgetvriendelijke en Zuiderse hartige taart, deze vistaart met tonijn, aubergine, paprika, courgette, tomaat en zwarte olijfjes. Genieten!

Ingrediënten

  • 250 g tonijn in eigen nat, in plakjes
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g zwarte olijven, in ringetjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak de plakken aubergine 2 minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Stoof in dezelfde pan de paprikareepjes in 4 minuten. Doe er de aubergine weer bij, de courgette en de tomatenblokjes. Kruid met peper en zout. Laat nog 4 minuten stoven onder deksel. Vermeng met de olijfringetjes.
  4. Kruid de tonijn met peper en zout. Bestrijk ze lichtjes met olijfolie.
  5. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een grote vorm. Prik de deegbodem in met een vork. Schep er de groenten op. Leg bovenop de plakjes tonijn.
  6. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Werk af met basilicumblaadjes. Serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 456.04 kcal
Koolhydraten 34.77 g
waarvan suikers 10.8 g
Vet 23.53 g
waarvan verzadigd 7.53 g
Proteïnen 23.82 g
Vezels 6.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin