Pissaladière

40 MIN
4 personen
Pissaladière

Pissaladière is de Provençaalse versie van pizza, die je belegt met zoute ansjovis, zwarte olijven, uien, look en Provençaalse kruiden, een aanrader!

Ingrediënten

  • 100 g ansjovisfilets
  • 1 vel pizzadeeg, kant-en-klaar
  • 100 g zwarte olijven, ontpit
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 uien, in ringen
  • 6 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el rozemarijn
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Fruit de uien in 6 eetlepels olijfolie gedurende 15 minuten. Voeg er de knoflook, Provençaalse kruiden, oregano en rozemarijn aan toe. Kruid bij met peper.
  3. Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat en verdeel er de uien over.
  4. Beleg met de ansjovisfilets en de zwarte olijven. Schuif de pizza 15 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 463.81 kcal
Koolhydraten 28.28 g
waarvan suikers 8.85 g
Vet 32.18 g
waarvan verzadigd 6.22 g
Proteïnen 13.44 g
Vezels 5.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin